Hageland Classic

Hageland Classic is een recreatieve toertocht voor wielertoeristen georganiseerd door WT Millegem. Al meer dan 20 edities ontvangen wij, sportievelingen van binnen- en buitenland om de mooiste wegen en steilste klimmen in en rond het Hageland te komen ontdekken.

Hageland Classic vangt aan in Mol en leidt u via verkeersarme wegen doorheen de uitgestrekte velden van het Vlaams-Brabantse Hageland, binnen de driehoek Leuven – Tienen – Diest, waar we de klimmetjes niet schuwen.
Er zijn verschillende afstanden mogelijk, van 70 kilometer voor zij die het rustig aan willen doen, tot 180 kilometer voor diegenen die vroeg op het jaar de benen al eens willen testen. Alle info over de verschillende routes kan u hier vinden: parcours.
Let op: Dit is een toertocht en geen wedstrijd. Iedereen rijdt zijn eigen tempo en dient de verkeersregels te respecteren.

Inschrijven kan in Mol of op de verschillende bevoorradingsposten. Voor meer info zie: Inschrijvingen

De 23é editie van Hageland Classic zal doorgaan op 29 April 2023.

Alle tochten zijn duidelijk afgepijld, maar we voorzien de routes ook via gpx.
De gpx bestanden komen woensdag 26/04/2023 online op de GPX pagina

Hageland Classic is een toerrit georganiseerd door wielertoeristen club WT Millegem, het is geen wedstrijd, iedereen rijdt zijn eigen tempo.

De deelnemers dienen de verkeersregels strikt na te leven.

Mogelijke afstanden 7095110130150180 km

Bij aankomst in Mol zijn er afzonderlijke douches voor dames en heren en er is ook een bewaakte fietsparking zodat u rustig kan napraten bij een drankje.

Alle praktische info kan u terugvinden op deze website, heeft u toch nog vragen kan u ons steeds bereieken via contact